Grillet flintstek med spicy coleslaw

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Perfekt grillet flintstek er kjempegodt og sammen med spicy coleslaw med ananas og vårløk blir det mat man husker. Snitt flintstekene i svorsiden for å unngå at de krøller seg under grilling.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 2 stk flintstek
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss olje til pensling

Spicy coleslaw:

  • 1 stk spisskål
  • 12 stk frisk ananas
  • 2 stk vårløk
  • 2 dl rømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss chilipasta (sambal oelek)
  • saft av 14 stk sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 14 ts salt

Slik gjør du

1. Snitt spisskål i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller grønnsaksskreller til denne jobben. Skjær ananas i små terninger og finsnitt vårløk. Bland sammen en dressing av rømme, majones, sambal oelek, sitronsaft og bladpersille i en middels stor bolle. Smak til med salt og pepper. Vend kål, ananas og vårløk i dressingen. 

2. Tørk av flintstekene med litt kjøkkenpapir.

3. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden/svoren på flintstekene, slik at de ikke krøller seg under grilling.

4. Krydre med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle flintsteken med litt olje på begge sider.

 

Mange liker å krydre flintstekene med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper. Har du en ferdig marinert flintstek, trenger du som oftest ikke å ha på ytterligere med krydder.

 

5. Grill flintstekene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge, sett om mulig på lokk og grill i ytterligere 10-15 minutter. Snu ofte for jevnt resultat. Pensle eventuelt med en grillsaus eller glaze når det nærmer seg servering.

 

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

 

6. Del flintstekene i 2 eller 4 stykker og spis dem som biff, eller skjær den i skiver som en stek.

Server flintsteken med spicy coleslaw og gjerne bakt potet og mais.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.