Grillede koteletter med aspargessalat og mangosaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Koteletter er billig, enkel og rask grillmat til travle hverdager. Koteletter er også noe barn liker.

Ingredienser

  • 800 g kotelett av svin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Aspargessalat:

  • 3 stk rød paprika i båter
  • 2 ss olje
  • 2 stk rødløk
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 12 ts salt
  • 12 ts grovkvernet pepper
  • 50 g nyrevet parmesan

Mangosaus:

  • 1 stk mango
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 12 stk rød chili

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 °C.
  1. Del paprika i to, rens og legg dem med skinnsiden opp i en langpanne. Pensle med litt olje og stek i ovnen. Bruk gjerne grillelementet og stek til skinnet blir svart. Legg de ferdigstekte paprikaene i plast til de er avkjølt. Ta av skinnet og skjær paprikaen i strimler.
  2. Fres løk i litt olje i en panne. Ha i asparges og la den steke med i 3-4 minutter. Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og hell over grønnsakene. Topp det hele med parmesan.
  3. Rens mango for skinn og stein. Kjør den glatt i foodprocessor med sitronsaft. Bland inn finhakket chili og smak til med sukker. Server mangosausen kald.
  4. Ha salt og pepper på kotelettene og grill dem raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side.
  5. Legg kotelettene over på aluminiumsfolie på grillen, legg over lokket og la dem ettersteke i ca. 3-4 minutter. 

 

Hvis du skjærer bort fettranden, blir denne retten et magert alternativ. Men grill gjerne med fettranden på, så blir ikke koteletten tørr.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.