Greskinspirert lammepanne

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En herlig lammepanne, inspirert av greske sommerkvelder. Denne gjenoppskriften lages med restene av lammestek.

Ingredienser

  • 600 g ferdigstekt benfritt lammekjøtt
  • 600 g ferdigkokte poteter
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 12 stk rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 112 ts tørket oregano
  • revet skall og saft av 12 stk sitron

Avokado-tzatziki

  • 1 stk avokado
  • 12 stk rødløk
  • 212 dl gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • saft av 12 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 14 ts chiliflakes
  • 1 ss finhakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Del rester av lammekjøtt i biter på ca. 3x3 cm. Del poteter, paprika i biter. Ha alt i en bolle sammen med olivenolje, tørket oregano og sitronsaft. Bland godt. Legg alt i en romslig ildfast form eller langpanne og bre det utover. Krydre med salt og kvernet pepper.
  2. Plasser midt i ovnen og stek til kjøtt og poteter har fått fin farge og paprika og løk er mykt.
  3. Lag tzatziki mens kjøttet steker:
  4. Del avokado i to og ta ut stenen. Ta avokadokjøttet ut av skallet, og knus det grovt med en gaffel. Finhakk rødløk.
  5. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, krydder og urter.
  6. Ta kjøttet ut av stekeovnen og dryss over revet sitronskall. Server med en gang sammen med avokadotzatziki.
Er det igjen grønnsaker fra lammestek-middagen, så er de også supre å steke inkludere i retten. Del om nødvendig grønnsakene i mindre biter og bland dem med olje, sitronsaft og oregano sammen med kjøttet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.