Greske lammeboller på spyd med gresk salat og tzatziki

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Greske lammeboller med gresk salat og tzatziki gir gode minner om sol, sommer og greske tavernaer.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 3 ss olje

Gresk salat:

  • 2 stk tomat
  • 12 stk agurk
  • 12 stk rødløk
  • 1 stk fetaost
  • 3 ss virgin olivenolje

Tzatziki:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk agurk
  • 12 ts salt
  • 3 båt hvitløk
  • 12 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rør sammen lammedeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.
  2. Pensle bollene med olje før de legges på grillen. Grilltid 4-5 minutter på hver side.
  3. Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Bland sammen alle ingrediensene og legg på fetaost i skiver. Drypp litt olje over salaten.
  4. Slå yoghurt i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.
  5. Riv slangeagurk på et råkostjern og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
 
For et raskere alternativ kan du bruke matyoghurt, da slipper du å renne av yoghurten.
 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.