Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinert potetmos med pinnekjøtt

Gratinert potetmos med pinnekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g melen potet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g pillet ferdigdampet pinnekjøtt
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g revet hvitost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

«Hva skal vi gjøre med restene?» er et stadig tilbakevendende spørsmål i jula. Restene av pinnekjøttmiddagen får nytt liv blandet i en luftig potetmos og gratinert med litt ost i ovnen. En rett som duger både som forrett og som middag, for eksempel sammen med en frisk salat.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g melen potet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g pillet ferdigdampet pinnekjøtt
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje.
  2. Vend inn pillet pinnekjøtt og vårløk, og smak til med pepper. Varm opp, slik at alt er gjennomvarmt. Fyll mosen i en godt smurt ildfast form, eller fordel den i smurte porsjonsformer.
  3. Dryss over revet ost og gratiner under grillelementet i stekeovnen i 4-5 minutter, eller til osten har begynt å bli gyllen og det bobler rundt kanten.

Server med en gang. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 13:23:36