Glasert sjalottløk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Søt, syrlig, deilig og litt klissete sjalottløk er det perfekte tilbehøret til retter av kalkun eller kylling. 

Ingredienser

  • 2 pakker sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • skall og saft av 1 stk sitron
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Skrell sjalottløk. Fres dem i en varm stekepanne med smør til de er møre, ca. 5 minutter.

2. Dryss over sukker, og la sukkeret smelte til karamell. Se til at det ikke brenner seg. 

3. Riv sitronskall (kun det gule), bruk eventuelt et zestejern. Klem sitronsaft over løken i pannen, og ha i sitronskallet. Krydre med litt pepper. La løken steke til den har fått en fin blank overflate rundt det hele.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.