Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frittata med artisjokk, tomat og squash

Ovnsbakt frittata med squash og tomat

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 stk. grønn squash i terninger
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss maismel
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl matfløte
  • 100 g revet hvitost (gjerne smaksrik type)

salt og pepper

  • 150 g rød cherrytomat , delt i to
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjært barn har mange navn; frittata, tortilla eller rett og slett eggpanne! Har du egg i huset, kan den varieres med det du har tilgjengelig.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 stk. grønn squash i terninger
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss maismel
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl matfløte
  • 100 g revet hvitost (gjerne smaksrik type)

salt og pepper

  • 150 g rød cherrytomat , delt i to

Slik gjør du

  1. Fres squash og vårløk i varm olje til det er mykt. Avkjøl.
  2. Visp sammen halvparten av melken og maismel slik at det ikke er klumper. Bland inn resten av melken, eggene og fløten. Visp godt og smak til med salt og pepper. Bland inn revet ost.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en liten langpanne (20x30 cm) og fyll den med eggeblandingen. Dryss den freste squashen og cherrytomatene over. Bak midt i ovnen ved 220 ºC i ca 25-30 minutter, eller til frittataen er fast. 

Server varm eller kald, gjerne med en grønn salat og eventuelt litt brød ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 09:20:02