Frisk tomat- og basilikumsuppe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Setter du pris på en god suppe, burde du prøve denne hjemmelagde tomatsuppen som virkelig smaker av tomat! 

Ingredienser

  • 1 stk løk , finhakket
  • 4 båt hvitløk , finhakket
  • 1 stk gulrot ,i små terninger
  • 2 ss olje , gjerne olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 12 potte hakket frisk basilikum
  • 2 stilk frisk timian
  • 12 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 12 ts sukker
  • 2 ss virgin olivenolje

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Varm olje i en gryte og fres løk, hvitløk og gulrot noen minutter til grønnsakene er myke og blanke. Tilsett tomatpurè og la den frese med i ca.1 minutt. Hell i hakket hermetisk tomat og kyllingbuljong, og kok opp.

2. La suppen småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter.

3. Bland inn hakkede urter. Smak til med salt, pepper og sukker.

Server suppen som den er, eller mos den med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Da kan du selv bestemme hvor fin du vil ha den.

Hell suppen i dype skåler og drypp over noen dråper god olivenolje. Pynt med friske urter og server med ferskt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.