Frisk salsa

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En hjemmelagd salsa med paprika, vårløk, cherrytomater og avokado. Limedressingen med cajennepepper gjør salsaen ekstra frisk og samtidig litt spicy!

Ingredienser

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 12 stk lime
  • 12 ts cayennepepper
  • 12 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

1. Lag dressing. Riv hvitløk på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og cayennepepper i en bolle. Smak til med salt.

2. Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprikaen i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.

3. Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.

4. Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.

Server salsaen som tilbehør til grillmaten, tacoen eller toppet på en skive brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.