Flintstek med grillet tomatsalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Flintsteken er både saftig og smakfull. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under steking.

Ingredienser

  • 1 stk marinert flintstek

Grillet tomatsalat:

  • 4 stk tomat , i skiver
  • 2 stk vårløk , i ringer
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke vrir seg når den ligger på grillen.

2. Grill flintstek på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side, legg den over på indirekte varme og grill videre i 15-20 minutter. Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter før du skjærer i den. 

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

3. Legg tomat, vårløk og hvitløk på store aluminiumfolieark. Ha på finhakket timian, salt og pepper. 

4. Bland sammen olje og balsamicoeddik, drypp det over grønnsakene og pakk hvert folieark sammen. Legg grønnsakspakkene på grillen i ca. 10 minutter. 

5. Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.

Server saftig grillet flintstek med smakfulle grønnsakspakker. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.