Enkel plommeterte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En enkel men samtidig god og imponerende plommeterte. Like god varm som kald.

Ingredienser

  • 12 stk vaniljestang
  • 1 l vann
  • 3 dl sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 10 stk plomme

Fyll:

  • 125 g kransekakemasse
  • 50 g smør

vaniljefrø fra stangen

  • skall fra 1 stk sitron
  • 1 stk egg
  • 20 g mandelflak

Bunn:

  • 2 butterdeig
  • 1 stk eggeplomme
  • 12 dl melis

  • 12 dl aprikossyltetøy

Slik gjør du

1. Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene (ta vare på dem til fyllet). Kok lake av vann, vaniljestang, sukker og sitronsaft.

2. Del plommer, og ta ut steinene. Kok plommene i 2-3 minutter i laken (er plommene faste, kan de koke noe lenger). Ta opp plommene, dra forsiktig av skallet og legg de tilbake i laken og avkjøl. 

3. Riv kransekakemassen grovt, bland den sammen med smør, vaniljefrø og sitronskall.  

4. Sett ovnen på 200 °C, og sett inn en stekeplate. Tin butterdeigsplater på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter. Legg butterdeigsplatene oppå hverandre, og kjevle dem ut til dobbel lengde.

5. Legg bunnen på et bakepapir og pensle den ytterste kanten med eggeplomme. Stikk små hull på midtdelen av platen med en gaffel, ha på fyllet. Legg plommene på fyllet, og klem dem lett ned. Dryss melis over hele kaken. 

6. Dra bakepapiret over på den varme platen, og stek terten i 15-20 minutter, til den er gyllen. 

7. Varm aprikossyltetøy og pensle over plommene før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.