Elgpiroger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Piroger smaker ypperlig til kveldskos, og er dessuten hendige å ha med seg både på tur og som nistemat. Disse er laget med elghakk, men du kan like gjerne bruke reinsdyrskav, lammeskav eller helt vanlig kjøttdeig. 

Ingredienser

  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss margarin
  • 14 stk purre
  • 4 dl hvitost

  • 2 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 1 stk egg

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Varm en stekepanne og ha i margarin. Brun kjøttet i omganger, og krydre med hvitløk, salt, pepper og oregano. Ha det over i en bolle når det begynner å få farge. Fres purren i samme panne til den blir myk og faller sammen. Bland purren inn i kjøttet. Avkjøl en stund og tilsett revet ost. Smak til med salt og pepper.
  2. Rull ut pizzadeigen og bruk en skål eller liknende til å skjære å skjære ut sirkler på 16–17 cm i diameter. Skjær rundt kanten med en pizzatrinse eller kniv.
  3. Legg 2 ss fyll på hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg. Brett dobbelt og bruk en gaffel til å trykke sammen kantene så det blir helt tett.
  4. Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir. Pensle dem med litt sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.

Server nystekt piroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.