Elgburger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En real elgburger er suveren mat for de fleste. Prøv denne, med smak av sennep, pære og bacon.

Ingredienser

  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking

  • 4 stk hamburgerbrød

  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 4 ss seterrømme
  • 1 ss ravigottesaus
  • 12 stk rødløk
  • 1 stk pære
  • 4 skive bacon

Slik gjør du

1. Rør salt og pepper inn i kjøttet. Del kjøttdeigen i fire og form til hamburgere på en fuktet fjel.

2. Stek elgburgerne i margarin på god varme, ca. 2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. De skal bare så vidt være gjennomstekte.

3. Rør sammen rømme og ravigottesaus og bland det lett inn i salaten. Skjær løk i skiver. Sprøstek bacon. Del pæren i skiver og stek den lett i baconfettet.

4. Varm gjerne hamburgerbrødet. Legg salat og løk på bunnen. Legg burger, pæreskiver og bacon over. Ripsgelé smaker godt til.

Du kan også lage hjorteburger ved å bruke kjøttdeig av hjort istedet for kjøttdeig av elg.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.