Eggebrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Luftige og herlige små brød med egg, inspirert av koreanske eggebrød. Løfter helgefrokosten, eller brunsjen eller som en liten digg rett til når som helst. 

Ingredienser

  • 1710 dl melk
  • 2 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
  • 2710 dl hvetemel
  • 12 ts natron
  • 3 ss sukker
  • 2 ss smør
  • 1 stk egg til røren
  • 6 stk egg
  • 3 ss ferdigrevet ost
  • 3 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 210 °C.

2. Visp sammen melk og eddik i en bolle, og sett til siden. Bland sammen alt det tørre og ha i melken. Visp røren klumpfri. Tilsett egget, og rør det inn.

3. Smelt smøret og smør ett muffinsbrett godt.

4. Ha litt mer enn en spiseskje røre i bunnen. Knekk ett egg i hver form og dekk med røre opp til kanten av formen.

5. Kutt gressløk fint. Dryss ost og gressløk over. Stek i ca 20-25 minutter til gyllen brun og fluffy. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.