Egg Benedict

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Under 20 min

Egg Benedict er en uslåelig klassiker!

Ingredienser

Posjerte egg:

  • 4 stk kjøleskapskalde egg
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • ca. 1 l vann
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk

salt og pepper

  • 4 skive brød
  • 4 skive røkt kalkunpålegg

Hollandaisesaus:

  • 2 stk eggeplomme
  • 75 g smeltet smør
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og tilsett eddik og salt.
  2. Knekk eggene i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i eggene og ta kjelen av platen. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir.
  3. Smelt smøret til sausen. Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft og litt salt. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smak til med salt og pepper.
  4. Skyll spinaten godt. Surr den raskt i en stekepanne i litt smør. Vend rundt spinaten med en hvitløkbåt på en gaffel. Smak til med salt, pepper.
  5. Ha kalkunpålegg på brødskivene. Fordel spinaten over og legg på de posjerte eggene. Hell over sausen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.