Danske frikadeller med grov pesto

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Frikadeller er danskenes svar på våre kjøttkaker, tradisjonelt laget av like deler svine- og kalvekjøtt. Serveringstipsene er tallrike, og frikadellene kan like gjerne nytes varme til middag sammen med stuete grønnsaker og poteter som til lunsj i et klassisk dansk smørrebrød.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 500 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og okse
  • 2 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 stk egg
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 3 ss hvetemel
  • 112 dl øl , gjerne alkoholfritt
  • 2 ss flytende margarin til steking

Grov pesto:

  • 1 potte hakket frisk basilikum (evt blandet med andre urter)
  • 2 ss grovhakket pinjekjerner (eller skåldede mandler)
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 20 g revet parmesan
  • 2 ts revet sitronskall
  • 112 dl olivenolje (eller rapsolje)
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Kjør alle ingrediensene til frikadellene bortsett fra ølet sammen i en hurtigmikser, eller bland dem sammen for hånd. Spe med øl til farsen har en fin konsistens.

2. Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt margarinen i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune. La dem ettersteke en stund på lavere varme, slik at de blir helt gjennomstekte.

3. Bland godt sammen alle ingrediensene til pestoen. Smak til med salt og pepper.

Pestoen kan med fordel få stå i kjøleskapet og trekke smak i noen timer. Den holder seg fint i 3-4 dager i kjøleskapet.

Del frikadellene i to og server dem med ferskt brød og pesto

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.