Currygryte i rundstykke

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er den mest populære streetfood-retten i Sør Afrika, der den på folkemunne heter Bunny! Originalnavnet på retten er Bunny Chow og består av uthulet loff fylt med velsmakende curry. I dette tilfellet kyllingcurry.

Ingredienser

  • 250 g kylling lårfilet
  • 12 stk finhakket løk
  • 2 ss olje , til steking
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ts sterk karri
  • 1 ts chilipulver
  • 12 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 stk potet , i terninger
  • 1 stk gulrot , i terninger
  • 12 dl vann
  • 4 stk fint rundstykke
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 stk cherrytomat

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i passe store terninger.

2. Stek løk i olje til den er blank. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver, chilipulver, sukker, salt og pepper. Fres blandingen til den tykner.

Hvis du ser at det begynner å brenne seg litt, tilsetter du et par spiseskjeer vann.

3. Tilsett kyllingkjøtt og la det frese med i ca. ett minutt eller til kjøttet skifter farge.

4. Ha i hermetiske tomater og potet- og gulrotterninger. Sett på lokk, senk varmen og la det hele småkoke i 30 minutter.

5. Skjær av toppene på rundstykkene. Ta ut innmaten og fyll hulrommet med kyllingcurry. Pynt med koriander og en halv cherrytomat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.