Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike. Det søte fyllet varierer fra et enkelt sukkerdryss og litt presset sitron til syndige fristelser med sjokoladefyll og karamellsaus. Vi har lånt crêpen med oss hjem til Norge, og serverer den med en god, gammeldags rabarbra- og jordbærkompott og vaniljeis, smaker som gir skikkelig norsk sommerfølelse!

Ingredienser

Gir ca. 12 Crêpes

  • 5 stk egg
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 12 ts salt

Rabarbra- og jordbærkompott

  • 300 g rabarbra (ca. tre stilker)
  • 312 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ss potetmel
  • 1 kurv jordbær

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene til crêpes til en glatt og klumpfri røre for hånd eller med mikser. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Varm stekepannen og ha i margarin. Bruk en øse og hell i litt røre. Vipp på stekepannen slik at røren dekker hele pannen. La crêpen steke til den har stivnet på overflaten og har fått en fin, gyllen farge på undersiden. Snu crêpen med en stekespade og stek på den andre siden. La den gli over på en tallerken. 
  3. Fortsett på samme måte med resten av røren. Dekk med en tallerken og hold crêpene varme i stekeovnen på lav temperatur, ca. 50 °C.
  4. Lag rabarbra- og jordbærkompott. Rens og skyll rabarbrastilkene og skjær dem i 1 cm tynne biter. Legg bitene i en kjele og tilsett eplejuice, sukker og en vaniljestang delt i to på langs. Kok forsiktig i 4-5 minutter, eller til rabarbrabitene er myke.
  5. Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn i kompotten. Kok opp og trekk kjelen av platen. Hell over i en skål og avkjøl.
  6. Rens og del jordbær i biter. Vend dem inn i kompotten.
  7. Server crêpe med rabarbra- og jordbærkompott og en kule vaniljeis, krem eller rømme. Pynt med friske urter som mynte eller sitronmelisse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.