Churros

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sugen på noe søtt? Deilige sprø Churros rullet i sukker og kanel, servert med salt karamellsaus og syndig sjokoladesaus. Rett og slett til å bli glad av!

Ingredienser

Vannbakkelsdeig:

  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 14 ts salt
  • frø fra 12 stk vaniljestang
  • 212 dl vann
  • 212 dl hvetemel
  • ca. 3 stk egg

  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts malt kanel

Sjokoladesaus:

  • 12 dl kremfløte
  • 100 g grovhakket mørk kokesjokolade

Karamellsaus:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt

Olje til steking:

  • ca. 1 l soyaolje eller maisolje

Slik gjør du

1. Lag karamellsaus først. Smelt sukker i en kjele på middels varme. Rør med en tresleiv innimellom slik at du får en karamell med jevn farge. Se til at den ikke brenner seg.

2. Varm opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over karamellen. Rør godt til alt er blandet.

Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.

3. Avkjøl blandingen noe og pisk inn små terninger av kaldt smør. Ha karamellglasuren over i en bolle og avkjøl på kjøkkenbenken i 2-3 timer. Rør inn salt når glasuren er helt kald.

Bruker du ikke opp all karamellsausen kan den også brukes til kaker som fyll eller topping, eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.

4. Lag sjokoladesaus. Kok opp fløte i en liten kjele, trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Sett sausen til side mens du lager churros.

5Kok opp smør, sukker, salt, frø fra vaniljestang og vann i en kjele.

6Tilsett mel, og rør om med en tresleiv til alt er godt blandet og røren er samlet til en ball.

7Trekk kjelen til side og tilsett ett og ett egg, rør godt. Deigen skal være så tykk at den holder formen.

8. Ha deigen over i en sprøytepose med en stjerneformet tipp.

9. Varm olje i en gryte til 180 °C. Bland sukker og kanel på en tallerken og sett frem en tallerken med et ark kjøkkenpapir.

Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.

10. Trykk deigen ut av sprøyteposen og ned i oljen. Hver churros skal være ca. 10 cm.  lang. Bruk en saks og klipp av hver churros. Friter gjerne i flere omganger.

11. Når churrosene har fått en gyllen og fin farge, bruk en klype og ta dem opp. Rull de friterte churrosene i sukker- og kanelblandingen, før du legger dem på tallerkenen med kjøkkenpapir. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.