Chow-chow

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Veldig populær mat på 70-tallet. Gryterett med svinekjøtt, sopp, ananas og mye mer. Tilbehør som nøtter, banan, agurk m.m. ble servert i skåler ved siden av.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje
  • 1 ts karri
  • 2 stk løk i tynne båter
  • 6 stk sopp evt. 1 liten boks hermetisk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 dl vann
  • 1 ts buljongpulver
  • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 2 stk syrlige eple i terninger
  • 2 ts finhakket syltet ingefær
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

1. Varm en stor stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Ha i olje og karri. La dette surre litt før du tilsetter kjøttet. Brun kjøttet lett.

2. Tilsett løk og sopp og fres dette. Dryss over salt, pepper og vann + buljong.

3. Kok opp og tilsett ananas, paprika, epler og ingefær. Rør om og ha i tomatpurè.

4. Rør maisennamelet ut i fløten og hell over i gryten. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.