Chocolate cookie krukke

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Chocolate cookies smaker best rykende ferske. Derfor burde du putte de viktigste ingrediensene i en krukke eller på glass, sånn at den som får gaven kan lage og smake på kjeksene når det passer best. Husk at mottakeren av gaven også trenger smør og egg. 

Ingredienser

50
Porsjoner
  • 300 g finmalt havregryn
  • 6 ss hvetemel
  • 3 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g grovhakkede hasselnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 600 g sjokolade "knapper" eller hakket (gjerne en blanding av mørk eller lys)
  • 250 g brunt sukker
  • 250 g sukker

Slik gjør du

1. Ha finmalt havregryn over i et rent og tørt glass. Press lett sammen med en skje eller noe som passer i glasset.

2. Bland sammen vaniljesukker, hvetemel og natron. Ha dette forsiktig over på glasset og press lett. Ha deretter i grovhakkede hasselnøtter, tørkede tranebær og sjokolade, avslutt med brunt og hvitt sukker. Sett på lokk og dekorer glasset som du ønsker.

3. Skriv ned denne oppskriften på papir: Rør smør og sukker hvitt, og bland inn egg ett for ett. Ha deretter i de øvrige ingrediensene. Bruk en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på en bakepapirkledd stekeplate. Kjeksene vil flyte ut under steking. Stek kjeksene på 180 ˚C i 10-12 minutter. Avkjøl noen minutter på brettet før du flytter dem over på en rist.

Husk at mottakeren av den fine gaven også trenger 200 g romtemperert smør og 4 stk egg for å lage kjeksen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.