Chili- og hvitløksmarinerte kyllingspyd med sesamfrø

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Server marinerte kyllingspyd med sursøt saus som en liten koserett eller som én av flere småretter til et tapasmåltid.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 båt finhakket hvitløk
  • 1 dl søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss sesamfrø

trespidd

Slik gjør du

1. Del kyllingfileter i fire på langs, ha strimlene i en bolle. Bland resten av ingrediensene unntatt sesamfrø og hell det over kyllingstrimlene. Mariner ca. 2 timer i kjøleskap.

Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før bruk. De fuktige trespydene vil ikke ta fyr.

3. Tre kyllingstrimlene på spyd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Server med søt chilisaus som dip.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.