Chiang Mei nudelsuppe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er en spennende, thailandsk suppe. Styrken på karripasta varierer fra merke til merke, derfor er det lurt å prøve seg litt frem med mengden.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 6 dl kokosmelk
  • ca. 1 ss rød karripasta (styrken varierer)
  • 1 ss gurkemeie
  • 6 dl hønsebuljong (utblandet)
  • saften av 1 stk lime
  • 4 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss soyasaus
  • ca. 100 g nudler

Til Pynt:

  • 1 stk finsnittet vårløk
  • 1 stk rød chili i tynne ringer
  • 2 stk finstrimlede kaffirlimeblader (kan sløyfes)

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfiletene i passe store stykker.

2. Hell 2 dl av kokosmelken i en kjele og la det boblekoke til det skiller seg.

3. Rør inn karripasta og gurkemeie. La det frese noen minutter. Tilsett kyllingbitene. Vend dem godt i pastaen mens de stekes.

4. Hell i resten av kokosmelken og spe med hønsebuljong. Press over limesaft. Smak til med fiskesaus og soyasaus.

5. Fordel nykokte nudler og kyllingbiter i dype suppetallerkener og hell suppen over.

Dryss vårløk, chilipepper og kaffirlimeblader over hver suppeskål før servering.


Tips
Styrken på karripasta varierer fra merke til merke. Det er derfor lurt å prøve seg litt frem med mengden.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.