Brytebrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Her er et vakkert, enkelt og godt brytebrød som er praktisk å ha med seg i piknikkurven, ut på tur eller som godt brød til middagsbordet. Her toppet med gule og sorte sesamfrø.   

Ingredienser

  • 12 pk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

  • 1 stk egg til pensling
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss svarte sesamfrø

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel.
  2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav fart, og øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bakebollen (ca. 15 minutter.)
  3. Dekk bakebollen med plast, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  4. Ha deigen på et melet bakebord og del den i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem inntil hverandre på et bakepaprikledd stekebrett. En på midten og resten inntil i en sirkel rundt.
  5. Dekk brytebrødet med et klede og etterhev dem til ca. dobbel størrelse. Dette tar ca. 30 minutter.
  6. Pensle med sammenvispet egg og strø på en blanding av gule og sorte sesamfrø.
  7. Stek brødet midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.