Bruschetta med chevrekrem og druemarmelade

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Stekte skiver av baguetter eller gammelt brød egner seg perfekt til bruschetta. Syrlig ostekrem, rundet av med en søt druemarmelade, er perfekt på ett ostefat eller som tapasrett.   

Ingredienser

  • 4 stk baguette
  • 4 ss olje
  • 2 ts havsalt

Druemarmelade:

  • 500 g røde druer
  • 2 dl hvitvin eller eplemost
  • 2 ss sukker
  • 1 ts revet sitronskall

Chevrekrem:

  • 200 g chevre (hvit geitost)
  • 250 g kremost naturell
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C
  2. Skjær baguettene i tynne skiver, pensle dem med olje og dryss over salat.
  3. Spre dem utover ett stekebrett med bakepapir og stek dem til dem har fått en gyllen farge i ca. 10 minutter.
  4. Legg dem på rist og avkjøl.
  5. Del chevre i mindre biter og kjør dette sammen med kremost i en food-prosessor til en glatt puré.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Del druer i to.
  8. Kok opp hvitvin og sukker i en liten kjele. Tilsett druer og sitronskall, kok dette i ca. 10 minutter til væsken har blitt tykk. Kjøl ned.
    Du kan erstatte hvitvin med eplemost, men da bør sukkermengden halveres. Pynt gjerne med noen timian blader.

Retten passer som forrett eller som en flere småretter. Oppskriften gir ca 40 bruschetta.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.