Brioche

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Brioche er fransk gjærbakst rik på egg og smør noe som gjør den saftig og smakfull . Server nybakt brioche med syltetøy, marmelade eller appelsincurd.

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 550 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 20 g gjær
  • 10 g salt
  • 6 stk egg

Slik gjør du

Deigen rekker til ca. 30 små briocher.

1. Bland alle ingrediensene i en bolle og kna sammen deigen til den blir blank og smidig. Om du synes deigen er for løs, så tilsett litt mer hvetemel. Når deigen er glatt, dekk til og sett den til heving i 1-2 timer.

2. Smør og strø mel i formene. Del deigen i biter (ca. 40 g) og trill til runde bolle. Plasser bollene i de smurte formene. Trill en liten ekstra deig-kule og klem den forsiktig fast på toppen av hver brioch. Hev under klede på et lunt sted ca. 1 time. Stek i ca. 15-18 min ved 200 °C.

3. Server lunkne med syltetøy eller marmelade.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.