Bouillon Malgache - Biffsuppe med salat og vannkastanjer

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Matkulturen på Mauritius er preget av de ulike kulturelle påvirkningene øya har hatt de siste hundre årene. Denne retten skal imidlertid være en gammel, ærverdig rett fra Mauritius, før påvirkningen under kolonitiden.

Ingredienser

  • 500 g flatbiff av storfe i biter
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje
  • 1 stk løk , finhakket
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 400 g hermetiske tomater , hakkede
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 125 g vannkastanje
  • 6 blad isbergsalat

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Krydre kjøttet. Sett det til side.
  2. Stek løken i en kjele i olje. Ha i hvitløk og ingefær. La det steke til løken er blank.
  3. Tilsett tomatene. Rør godt og la det koke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Tilsett buljong. Legg over lokk og la det koke i nye 20 minutter.
  5. Ha i kjøttet og la det koke i 15 minutter. Vask salatbladene og kutt dem i strimler. Del vannkastanjene i tynne skiver. Legg salaten og vannkastanjene i en suppebolle og øs over suppen. La det "hvile" i 5 minutter før servering.

Server med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.