Biff med lett bearnaisesaus og pommes frites

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Velger du den klassiske biffretten med pommes frites og bearnaise er det mye fett å spare hvis du er litt bevisst. Helfet pommes frites og bearnaise til denne retten bidrar med 40 gram fett mer enn om du velger den magreste varianten…


De ekstra 40 g fett tilsvarer 360 kcal og altså 1 time og 12 minutter med rask gange..

Ingredienser

  • 2 stk biff à 180 g (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 1 pose pommes frites uten fett
  • 1 pose béarnaisesaus tilberedt etter mager anbefaling m/eggeplomme

  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 12 stk rødløk
  • 1 pk sukkererter
  • 1 beger rød cherrytomat (gule eller røde)

Slik gjør du

 1. Hell pommes frites utover på en langpanne dekket med bakepapir på. Stek dem i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter.

 2. Lag saus etter mager anbefaling på posen.

 3. Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler for medium stekt biff.

 4. Skrell og kutt rødløk i skiver, del tomatene i to. Bland alle ingrediensene til salaten.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.