Bibimbap

Kategori
Kos
Tid
20–40 min

Bibimbap er like godt som at navnet er morsomt. Denne koreanske retten kan nesten sammenlignes med en pyttipanne, bare noe mer eksotisk.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g biff av ytrefilet storfe
  • 1 stk grønn squash
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 12 stk vårløk
  • 20 stk reddik
  • 5 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl jasminris
  • 4 stk egg

Slik gjør du

1. Kok risen etter anvisning på pakken. 

2. Skjær kjøttet i tynne skiver og krydre det med salt og pepper.

3. Skjær squashen på langs og skjær hver halvdel i tynne skiver. Ha squashskivene i en bolle og dryss over en god klype salt, la stå i 15 minutter før du klemmer ut all væsken av squashen. Stek squashskivene raskt i en stekepanne med litt olje over sterk varme. Ha squashen over på en tallerken så lenge.

4. Rens og skjær soppen i skiver. Fres soppskivene  i litt olje og smak til med salt og pepper. Ha dem over på en tallerken så lenge.

5.Rens vårløken og del dem i to. Fres dem raskt i en stor varm panne med litt olje. Ha dem over på en tallerken så lenge. Gjør det samm med reddikene

6. Stek kjøttet raskt over sterk varm i litt olje.

7. Fordel grønnsakene og kjøttet i pene bunker på fire tallerkene (gjerne dype tallerkener), med risen i sentrum.

8. Stek eggene til speilegg og topp hver porsjon med ett speilegg. 

Server gjerne med chilisaus.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.