Belgiske vafler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.

Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Belgiske vafler skal væresprø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem i vårt tradisjonelle norske vaffeljern.

Ingredienser

  • 4 stk egg skilt i plommer og hviter
  • 14 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 312 dl melk
  • 312 dl vann
  • 25 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss olje eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du

  1. Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk.
  2. Visp inn mel til du har en jevn, klumpfri røre.
  3. Rør gjær ut i vann og visp det inn i røren.
  4. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott.
  5. La røren hvile en time.
  6. Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør og stek vaflene til de er gyllne. Hold dem gjerne varme i stekeovnen på 125 °C.
Server gjerne vaflene med et dryss melis og bær, eller pisket, skinnfrie appelsinbåter, hakkede pistasjnøtter og sjokolade.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.