BBQ grillspyd med ananassalsa

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er enkle og veldig gode grillspyd servert med en frisk ananassalsa og tortillachips. At kjøttet får godgjøre seg i marinade natten over resulterer i skikkelig mye god smak. Dette er ordentlig kosemat for gode sommerdager!

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Marinade:

  • 2 båt hvitløk
  • 40 g frisk ingefær
  • 1 stk rød chili
  • 2 dl olje
  • saft og skall av 1 båt sitron

Ananassalsa:

  • 1 stk frisk ananas
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk rød chili
  • 12 stk rødløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 12 ss sesamolje
  • saft og finrevet skall av 1 stk lime

  • 4 ss bbq-saus
  • 1 pose tortillachips

Slik gjør du

1. Finhakk hvitløk, ingefær og chili til marinaden. Bland dette med olje, sitronskall og sitronsaft i en bolle.

2. Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir og skjær det i jevnstore biter. Legg dem i marinaden og dekk til bollen med plastfolie. Sett det kjølig.

Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.

3. Bruk en skarp kniv og skjær av topp og bunn på ananasen. Still den opp på høykant og skjær av skallet. Sitter det pigger igjen i ananasen bør de også fjernes. Del ananasen i to og skjær ut den harde kjernen.

Bruk gjerne ananaskjernen som frisk smaksgiver i en karaffel med vann.
Hvis du skal bruke ananasen som serveringsskål bør du dele ananasen i to på midten og skjære med en skarp kniv på innsiden, rundt langs kanten. Skjær også noen snitt innover i ananaskjøttet. Bruk en skje til å vippe ut ananasbitene.

4. Skjær ananas i små biter. Skjær vårløk i ringer, finhakk chili og rødløk og grovhakk koriander. Bland alt sammen i en bolle og tilsett olivenolje, sesamolje og lime. Ha i salt til slutt.

5. Ta kjøttet ut av marinaden og tre bitene på grillspyd. Krydre dem med salt og pepper.

6. Grill spydene på direkte varme i 2-3 minutter og snu dem ofte slik at du får en jevn steking og farge. Legg dem til sides for indirekte grilling når de har fått en fin jevn farge. Sett om mulig på lokk og la dem ligge til de er ferdig stekt, et par minutter. Pensle spydene med BBQ-saus mot slutten av grillingen.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Server BBQ grillspyd med ananassalsa og tortillachips.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.