Bakt speilegg med chorizo

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Server bakt speilegg som en stor forrett eller en liten kveldsrett.

Ingredienser

  • 1 plate butterdeig
  • ca. 8 skive stekt bacon
  • ca. 100 g chorizopølse , evt. spekesnacks av kalkun
  • 5 stk egg

Slik gjør du

1. Kjevle ut butterdeigen i bredden til omtrent dobbel størrelse. Del i fire like store kvadrater. Sett en passe stor sirkel på butterdeigsbunnen og press forsiktig ned. Pensle med pisket egg og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

2. Ta ut sirkelen i midten av butterdeigsbunnen, men la det nederste laget være igjen. Knekk de andre eggene og slipp det opp i sirklene.

3. Dryss over chorizopølse og stekt bacon. Sett inn i ovnen igjen i 5-7 minutter til eggene har stivnet.

Server retten straks, gjerne med et persilledryss.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.