Bakt potet med kylling

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Bakt potet med kylling, paprika, vårløk og rømme er supergodt som kveldskos!

Ingredienser

  • 1 stk bakepotet
  • 200 g kyllingkjøtt fra lår eller filet , gjerne rester
  • 12 stk rød paprika
  • 1 stk vårløk
  • 1 ss seterrømme

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og tørk dem med litt papir. Legg dem i en ildfast form og pensle med litt olje. Bak dem i ovn ved 225 ºC i ca. 1 time, eller til du kan stikke en kniv gjennom dem.
  2. Skjær kyllingkjøtt, paprika og vårløk i strimler eller biter. Skjær et snitt eller kryss i potetene og klem på dem slik at de åpner seg.
  3. Fyll kylling og grønnsaker i åpningen, legg på en klatt rømme og dryss over litt salt og pepper.

Bakte poteter er enkel mat, men tar litt tid i ovnen. Potetbåter eller små, hele poteter kan bakes på samme måten, og serveres med aïoli. Bakte poteter kan også fylles med kryddersmør, hvitløksmør, soppsaus, bacon og ost eller reker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.