Bakt potet med kjøttdeig

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Bakt potet er en god og mettende middagsrett hvis den fylles med kjøttdeig og grønnsaker. Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem. Potetene kan bakes i ovnen kvelden før og varmes opp igjen i mikroovn dagen etter.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 200 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 4 stk store potet
  • 1 boks hermetiske maiskorn
  • 4 ss kesam original, 8 %
  • 12 ss tørket rosmarin
  • 1 ss tørket basilikum

Slik gjør du

  1. Bak potetene i ovnen på ca. 200 °C. Det tar omtrent en time, avhengig av størrelsen på potetene.
  2. Stek kjøttdeigen på høy varme sammen med margarin/olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  3. Skjær et kryss i potetene når de er ferdige og åpne dem. Fyll dem med stekt kjøttdeig og mais.
  4. Topp det hele med kesam blandet med rosmarin og basilikum. For ekstra snadder ha på ost og gratiner.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.