Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Denne kyllingformen passer seg selv når den først er satt i ovnen. Røkt paprikapulver gir en spennende røksmak.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1000 g) delt i 4 eller 8 biter
  • 1 stk sitron i skiver
  • 200 g sorte oliven , gjerne kalamataoliven
  • 100 g chorizopølse
  • 5 båt hvitløk
  • 1 stk rød paprika i store biter
  • 8 stk sjalottløk
  • 212 dl kyllingkraft , evt. litt hvitvin
  • 2 ss smør
  • 12 ss røkt paprikapulver
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200 °C.

2. Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Pensle kyllingen med smør og hell på kyllingkraften og krydre med røkt paprikakrydder, salt og pepper.

3. Stek i ca. en halv time til kyllingstykkene er gjennomstekt.

Server kyllingformen med ris, salat eller couscous.

Får du ikke tak i røkt paprikapulver kan du for eksempel pensle kyllingen med en barbequesaus med røksmak, og drysse vanlig paprikapulver over.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.