Bakt avokado med egg

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kul og enkel måte å fikse seg et snaddermåltid på, særlig om du liker stekt egg, avokado og myk konsistens . Resultater blir overraskende godt.   

Ingredienser

  • 1 stk avokado
  • 2 stk egg små, str s
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 ss spirer
  • 75 g salatmix

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225°C.
  2. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet fra hver halvdel, nok til at du får plass til et egg i hvert hulrom. Spis gjerne opp det du tar ut. Mmm..
  3. Ha de halve avokadoene i en ildfast form. Sørg for at de står rett og støtt, dette gjør du lettest ved å støtte dem mot formens side og mot hverandre.
  4. Knekk egg og ha dem i hulrommet i avokadoene. Krydre med salt og pepper.
    I: Om eggene blir altfor store i forhold til avocadoene kan du knekke egget i en bolle først, fjerne litt av eggehviten og deretter ha egget over i avokadoen.
     
  5. Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter, til eggehvitene har stivnet men eggeplommene fremdeles er myke og «bløtkokte».
  6. Dryss over chiliflakes og spirer. Server med salat.
    Størrelsen på både egg og avokado varierer, så her gjelder det å bruke sunn fornuft på tiden .
     
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.