Baconmarmelade

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Marmelade slik du aldri har smakt den før - med bacon, tomater og chili blir det både søtt, salt og spicy. Perfekt topping til pølsa eller hamburgeren!

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 stk rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 200 g bacon i terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 12 ts sennepsfrø
  • 1 pakke cherrytomat (á 250 g)
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Finhakk løk og chili, riv hvitløk. Fres det i en kjele med olje til løken er blank.

Ta gjerne med en ekstra chili om du liker sterk mat.

2. Tilsett bacon i små terninger, og la blandingen frese på middels varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt, 6-8 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg. 

3. Ha lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater i kjelen, og kok på middels varme til blandingen tykner, 5-10 minutter.

4. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen, og oppbevar den på glass. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.