Bacon-, purre- og osteterter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Deilig kosemat til mørke kvelder! 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • 6 skive bacon i biter
  • 1 ss flytende margarin
  • 1 stk purre , finsnittet
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 stk rød cherrytomat , delt i to
  • 150 g hvitost , gjerne en osteblanding

Slik gjør du

  1. Legg butterdeigplatene til tining på bakepapir.
  2. Varm margarinen og stek baconbitene til de er gylne. Legg dem til side og fres den strimlete purren til den er myk og blank. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg de tinte butterdeigplatene slik at de overlapper hverandre og kjevle dem ut til dobbel størrelse. Fordel osten over deigen, men la det være igjen en 3 cm bred kant rundt. Legg purre, baconbiter og cherrytomater over, og brett inn kanten rundt.
  4. Stek terten midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 minutter, eller til den er gyllen. 

Server med salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.