Aspargesbønner tempura

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Tempura er en Japansk tilberedningsteknikk som innebærer å dyppe grønnsaker eller fisk i en røre bestående av hvetemel, maismel, vann, bakepulver og egg før fritering. Her er sprø delikate aspargesbønner servert med aïoli med rosèpepper. 

Ingredienser

Aioli med rosèpepper:

  • 2 stk eggeplomme
  • 12 ss vineddik eller sitronsaft
  • 12 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 1 båt presset hvitløk
  • 2 dl solsikkeolje
  • 14 ts salt
  • 1 ts rosépepper

Tempurarøre:

  • 1 dl iskald farris
  • 1 dl hvetemel
  • 12 dl maisenna
  • 12 ts bakepulver
  • 1 stk eggeplomme

  • 1 pakke aspargesbønner
  • 5 dl olje til fritering
  • 1 ts salt

Slik gjør du

1. Lag Aïoli: Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og lett knust rosepepper.

2. Lag tempurarøre: Ha iskald Farris i en bolle og rør inn de øvrige ingrediensene til tempurarøren. Konsistensen skal være tyktflytende, nesten som en vaffelrøre.

3. Rens aspargesbønner og skyll dem godt under kaldt vann i springen. Legg dem på kjøkkenpapir og tørk dem godt.

4. Varm opp olje i en kjele til den er frityrvarm. Ta ut noen få bønner av røren om gangen og fritér dem i noen minutter til de blir gylne og sprø. Skill dem gjerne fra hverandre ved hjelp at en pinsett eller to gafler. 

For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.

5. Ta aspargesbønnene ut av oljen med en hullsleiv og legg dem til avrenning på kjøkkenpapir. Dryss på litt salt.

Server aspargesbønnene sammen med aioli med rosèpepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.