Arabisk-inspirert gryte med lam

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Lammekjøtt er pupolært i den arabiske verden, og vi kan godt la oss inspirere av smaker og krydder fra arabiske land. Grytekjøtt av lam passer perfekt sammen med krydder, og blir så mørt at det smelter i munnen.

Ingredienser

  • 112 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 3 ss olje
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 6 båt hvitløk finhakket
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 ts sukker
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 2 ts tomatpuré
Vis næringsinnhold
Energi
611kcal
Fett
41.1g
Protein
49.2g
Karbohydrater
8.8g
Jern
3.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Brun kjøttet i olje og legg det i en ildfast form.

2. Bland de andre ingrediensene og hell alt over kjøttet. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 200 °C i ca. 1 1/2 time.

Server med ris og for eksempel oppskårne, rå grønnsaker i biter eller staver. Gulrot, paprika, agurk eller selleri passer bra.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.