Appelsinmarmelade

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lag hjemmelaget appelsinmarmelade, for det smaker nemlig helt himmelsk! Dette er oppskrift på enkel, men kjempegod appelsinmarmelade med nydelig smak av vanilje.

.

Ingredienser

  • 2 kg appelsin
  • 2 stk sitron
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 2 stk vaniljestang

Slik gjør du

  1. Vask appelsiner og sitroner grundig under rennende kaldt vann i springen.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær appelsiner og sitroner i to, legg snittflatene ned mot fjølen og skjær hver halvdel i to på langs og deretter i to på tvers. Skjær i så små skiver/biter som du klarer.
    Velg appelsiner som er tunge for størrelsen og hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene.
  3. Ha appelsin- og sitronbiter sammen med vann, sukker og splittede vaniljestenger i en middels stor kasserolle. Kok opp og la det hele småkoke under lokk i ca. 2 timer.

    Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Marmeladen er ferdig når du synes konsistensen er fin og smaken er skikkelig digg.
  4. Ha marmeladen over på rengjorte glass eller oppbevaringsbokser, avkjøl og oppbevar mørkt og kjølig.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.