Appelsinmarinert svinebiff med bønnesalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Dette er en herlig rett når du vil stelle litt ekstra godt med deg selv. Selv om det er relativt mange ingredienser, er dette en enkel og rask rett å lage. Dobler du mengden, er det ingen skam å be en ekstra gjest på appelsinmarinert svinebiff med bønnesalat.

Ingredienser

  • 150 g indrefilet av svin
  • 2 ss soyasaus
  • 12 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk
  • saften av 12 stk appelsin
  • 14 ts pepper

Bønnesalat:

  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 2 stk tomat i båter
  • 12 stk hakket rødløk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 stk sitron

Dressing:

  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stilk hakket frisk rosmarin

Slik gjør du

1. Bland soyasaus, ingefær, hvitløk, appelsinsaft og pepper i en plastpose og legg i biffen. Knytt posen og vend på den slik at kjøttet blir helt dekket av marinaden. Du kan godt være litt hardhendt! La posen hvile på kjøkkenbenken i 10-15 minutter, og lag imens salaten.

2. Bland sennep, eddik og olje til dressing.

3. Skyll bønnene godt og la dem renne av seg. Bland bønner og grønnsaker i en skål og hell over dressingen. Bland godt og smak til med salt og kvernet pepper.

4. Ta biffen ut av marinaden og tørk den lett. Stek biffen i en middels varm panne, ca. 3 minutter på hver side. Hell marinaden i pannen og la biffen ettersteke på lavere temperatur noen minutter, slik at den blir helt gjennomstekt.

5. Legg opp biffen på en tallerken sammen med bønnesalaten. Server med en delt sitron. Den kan også stekes i tørr stekepanne et par minutter, eller grilles.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.