Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aioli med rosèpepper

Aïoli med rosépepper

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts rosépepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Aïoli er en hvitløkduftende variant av majones man fåri hele middelhavsområdet. Her har vi laget en vri med rosépepper, som gir den en leken og annerledes vri.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts rosépepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker. Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli.

Rask aïoli

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 03:45:07