Aïoli med rosépepper

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Aïoli er en hvitløkduftende variant av majones man fåri hele middelhavsområdet. Her har vi laget en vri med rosépepper, som gir den en leken og annerledes vri.

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båt presset hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje
  • 14 ts salt
  • 2 ts rosépepper

Slik gjør du

1. Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning.

2. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk.

3. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og lett knust rosepepper.

Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker. Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.