Afrikansk lammegryte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En nydelig gryterett med eksotiske krydder. Smaker godt en kald vinterdag.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 stk aubergine
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1 ss korianderfrø
  • 12 ts spisskummenfrø
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • 3 ss olje
  • 3 stk rød chili finhakket
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk koriander
Vis næringsinnhold
Energi
719kcal
Fett
43.1g
Protein
53.9g
Karbohydrater
26.7g
Jern
5.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.
  2. Brun kjøttet gyllent i olje. Del auberginene i terninger og stek sammen med kjøttet i 2 minutter under omrøring. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen og la gryta trekke i ca. 1 time ved kokepunktet.
  3. Tilsett kikerter og la retten trekke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og koriander til slutt.

Server med couscous eller ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.