Yorkshirepudding

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Yorkshirepudding er en britisk klassiker og tradisjonelt tilbehør til helstekt roastbiff eller stek. Puddingen suger til seg saus og kraft og blir dermed en skikkelig smaksbombe.

Ingredienser

  • 125 g hvetemel
  • 112 dl melk
  • 112 dl vann
  • 2 stk egg
  • 12 ts salt
  • 3 ss smeltet smør
Vis næringsinnhold
Energi
246kcal
Fett
13.1g
Protein
8.4g
Karbohydrater
23.3g
Jern
1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Ha melet i en bolle og tilsett melk blandet med vann.
  2. Visp eggene og ha i bollen sammen med saltet. Rør kraftig til røren blir glatt og luftig. Røren behøver ikke å svelle.
  3. Ha smeltet smør i porsjonsformer eller en stor form. Her kan du bruke sandkakeformer, andre små porsjonsformer eller en stor ildfast form. Helst skal formene varmes i ovnen med stekefettet i, før man har i røren. Dette for at det skal bli lettere å få "puddingene" ut av formen, og for at de skal få den karakteristiske formen.
  4. Fordel røren i formen/formene og stek på 225° i ca. 25 minutter til de har hevet seg godt og fått en fin, mørk brunfarge.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.