Wrap med revet kylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Revet kylling er godt kokt, mør og revet kylling med mye smak. Servert i grillet fullkornswrap med granateple og frisk koriander er dette en tøff og smaksrik rett som garantert vil slå an hos gjestene.

Ingredienser

  • 1 stk hel rå kylling (ca. 1000 g)
  • 2 ss olje , til steking
  • 1 ss skivet frisk ingefær
  • 5 båt finhakket hvitløk
  • 3 stk stjerneanis
  • 12 ts grønne pepperkorn
  • 12 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 dl soyasaus
  • 12 dl riseddik
  • 2 ts rå rørsukker
  • 112 dl vann

  • 6 stk fullkorntortilla
  • 1 stk granateple
  • 112 stk agurk i skiver
  • 12 potte grovhakket frisk koriander

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingbitene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu bitene og brun dem på andre siden, ca. 2 minutter

Fire rå kyllinglår kan erstatte en hel kylling. Bruker du hel kylling, bruk kyllingskroget til å koke god kraft til senere bruk.

2. Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i riseddik og soyasaus. Gi blandingen et oppkok, tilsett sukker og vann. Legg kyllingbitene tilbake i gryta og la dem småkoke i 40 minutter, til de er møre.

3. Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter, fjern ben og brusk. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i ren kraft og la det koke i 15 minutter.

Lag gjerne revet kylling dagen i forveien. Har du revet kylling klar er retten gjort på 10 minutter!

4. Skrell agurk og del den i to, så i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut frøene i midten. Skjær agurken i skiver. Del granateple og skrap ut granateplekjerner.

5. Grill fullkornswrap raskt på grillen på begge sider

Server grillet fullkornswrap med revet kylling, agurk, granateple og koriander.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.