Waldorfsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Waldorfsalat er klassisk tilbehør på norske koldtbord. Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin, enten det er som oppskåret stek eller kokte skinker i skiver. Salaten stammer fra det legendariske Hotel Waldorf Astoria i New York.

Ingredienser

  • 6 stk eple
  • 5 stk stilker stilkselleri (stangselleri) , evt. litt sellerirot i terninger
  • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
  • 100 g valnøttkjerner
  • 212 dl majones
  • 212 dl stivpisket kremfløte
  • 12 stk sitron
  • 300 g blå druer
Vis næringsinnhold
Energi
500kcal
Fett
44.2g
Protein
4.3g
Karbohydrater
21.8g
Jern
1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skjær eple, stilkselleri og ananas i biter.

2. Bland sammen majones og stivpisket fløte.

3. Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem. Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.