Viltsalat med plommer

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Høstens viltsalat med plommer. Dette er en gjenoppskrift, hvor vi har brukt ferdigstekt reinsdyrstek.

Ingredienser

  • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
  • 4 skiver brød
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk rødløk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri) med det grønne
  • 3 stk rød plomme
  • 200 g chevre (hvit geitost)
  • saft og finrevet skall av 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 dl friske bær feks. rips eller multer
  • 12 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær reinsdyrsteken i tynne skiver. Legg på en tallerken og sett kaldt.
  2. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bryt brødet i grove biter med hendene. Legg bitene på bakepapir på stekebrett og drypp over noen dråper olivenolje. Stek brødbitene midt i ovnen til de er sprø og gylne, ca. 10 minutter.
  3. Kutt løk og selleristilk i tynne skiver. Del plommene i to, ta ut steinen og skjær i båter.
  4. Varm olivenoljen i en stekepanne og rist reinsdyrkjøttet raskt til det endrer farge, men ikke blir brent. Fordel kjøttet på tallerkener, eller legg det på et stort fat. Fordel grønnsaker og plommer over. Smuldre chévre med fingrene og fordel over sammen med brødbitene.
  5. Visp sammen sitronsaft og -skall med resten av olivenoljen og drypp over salaten. Dryss over litt salt og grovkvernet pepper. Pynt med friske bær og koriander
Chévre kan byttes ut med fetaost eller annen smaksrik fast ost.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.