Verdens beste ostekake

Category Name
Gjester
Difficoulty
Middels
Preparation time
40–60 min

Denne kaken oppfyller alle kravene til en perfekt ostekake. Passe søt og syrlig, fløyelsmyk i konsistensen og med en knasende god bunn.

Ingredienser

12
Porsjoner

Bunn:

  • 12 stk havrekjeks
  • 100 g smør
  • 12 ts malt kanel

Ostefyll:

  • 500 g kremost naturell
  • 1 dl seterrømme
  • saft og skall av 1 stk sitron
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 stk egg

Søt rømmekrem:

  • 2 dl seterrømme
  • 2 ss melis

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.
  2. Hell kjeksblandingen i en terteform med løs bunn, 26 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.
  3. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter.
  4. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken.
  5. Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. 
Tips: Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.