Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Det tsjekkiske kjøkkenet innbyr ikke direkte til de mest romantiske og fargerike middagene. Her går det mye i svinekjøtt med knødel og surkål. Og øl dertil.

Ingredienser

  • 750 g svinekam uten ben
  • 1 ts salt
  • 1 ts karve
  • 3 dl vann

Tradisjonell tsjekkisk knødel:

  • 500 g finbakstmel
  • 3 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 2 stk grovt rundstykke

Tsjekkisk surkål:

  • 1 stk hodekål i strimler
  • 5 dl vann
  • 1 stk løk i skiver
  • 1 ts karve
  • 1 ss salt
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 stk potet
  • 2 ts sukker

Slik gjør du

Svinekam:

1. Smør inn svinekammen med salt og karve. Legg den i en langpanne og hell vann i bunn.

2. Stekes på 125 grader i 1-1 1/5 timer.

3. Øs vannet over kammen noen ganger under stekingen. Ta vare på sjyen, den brukes som saus.

Tradisjonell tsjekkisk knødel:

1. Bland mel med salt. Tilsett bakebulver og melk med pisket egg og arbeid deigen sammen.

2. Del rundstykkene i biter og bland dem inn i deigen.

3. Del deigen i to og form dem i to store ruller.

4. Kok dem i saltvann i ca. 25 minutter. Ta de forsiktig opp av vannet og prikk de med en gaffel for å slippe varmen ut og skjær dem opp i skiver. Serveres varme.

Tsjekkisk surkål:

1. Skjær kålen i strimler og la det koke i 15 minutter.

2. Stek løk i skiver brunt i en stekepanne. Ha løken over sammen med kålen. Tilsett karve, salt og eddik.

3. Fyll eventuelt på med mer vann og la det koke under lokk til kålen har blitt myk.

4. Rasp opp poteten og ha det over i kålen. Smak til med sukker, salt og eventuelt mer eddik.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.